Tuesday, July 21, 2009

ordinary

banyak kali aku start tulis entri,
aku padam walaupun da menaip 5 perenggan atau kurang.

berdasarkan entri sebelum sebelum ini, aku tekankan pada pengalaman hidup aku.
untuk menulis pada tiap tiap hari tanpa sebarang perkara luar biasa berlaku adalah sesuatu yang membosankan bagi para pembaca.

tiap tiap hari aku dok fikir,
apa isu yang perlu aku kupas untuk memuaskan nafsu si pembaca?

humor? romantis? muzik? technology? photography?

semua itu ada di dalam selera pemikiran pembaca yang aku sendiri tidak dapat duga oleh
mata kerdil ini. sebagai seorang pembaca, apakah yang anda harapkan dari seorang penulis? aku sebagai penulis blog di ruangan aku sendiri mengharapkan pembaca membaca hasil tulisan aku yang dulunya Bahasa Melayu tidak pernah dapat A. Dan sebagai seorang pembaca, aku mengharapkan penulis blog lain menulis penuh dengan infomasi dan juga lawak jenaka bagi mengenyangkan minda aku. bagi minda separa pandai seperti aku, lawak jenaka adalah ubat yang terbaik merehatkan minda. ada yang berkata, bukankah hiburan berbentuk visual lebih merehatkan minda?

yaa.. aku setuju juga, tapi pernahkah kamu sebagai pengemar membaca akan menonton televisyen sebagai pengubat luka lara kamu? tentunya tidak bukan?

kesimpulannya, aku keliru untuk menulis kehidupan seharian yang normal atau menulis pengalaman lampau atau menulis isu isu terkini atau menulis jika tiada idea? hhaaahhh..???
GILA..!

7 comments:

Max J. Potter said...

write a movie review? how's that?

btw, you're tagged!

thanks for following. =)

F A R Y N said...

aku suka entry ada lelaki kacak...
ahahahahahaha...ley cuci2 mata ok..
kalau ko ada lecturer yg single,lagi bagus...
hoohohohhoh

KIBA kline said...

i pun selalu keliru.
boleh jadi gila ouh.
ahaha

ayampinko said...

cet faryn komen tak blehblah..
nko tulis jer aper2..nko punyer blog..
bahagikan la..hidup nko..isu semasa..dan hidup kawan nko..
mesti ok..

sol said...

tayah tulis ar kalau dah xde idea. sng XD hahahahaha

Anonymous said...

Haha sengal tul editor ni...aku da poning pe msj yg beliau ingin sampaikan aduiii

Anonymous said...

From editor: dila
To Anon: November 9, 2012 12:21 PM

Nama pon pening, haruslah tak faham. Hahahha