Thursday, July 9, 2009

salah aku ke?

ok,

mungkin ramai tak tahu,
mungkin ada yang tahu.


adik-beradik aku ada 5,
akak aku yang sulong da tak da.
and now, aku jadi akak sulong even aku ada 2 abang atas aku.
and adik bongsu aku perempuan.


yahh..
kecik2 dulu,
ok, aku mengaku aku degil and totally nakal.
slalu curik kuwini kt kebun depan,
pastu agak2 mood aku baik, aku curik ubi kat kebun belakang pulak.


tu blom gadoh dengan arwah akak lagi,
yee.. dia garang tapi kadang2 baik jugak...
tak kedekut dan selalu cerita benda yang sama sampai aku ingat sepatah2.


yang aku nak tekankan di sini,
aku sebelum ni selalu gaduh dengan adik,
tapi jab jerk esok da ok,
siap ajak main pondok2 pakai tupperware mak yang mahal tu,
then dua2 kena piyat telinga.


sekarang da lama sangat aku tak gaduh dengan dia,
baru tadi aku lepas geram. ye aku tak de lesen motor,
tapi dia da ada. ye aku jeles ok. tapi malas nak bising.

nak dijadikan cerita, aku ada mintak tolong bawak pergi bandar hantar lappy,
tapi dia bagi alasan agak merepek.


'aku pening kepala la' sambil tengok tv pastu ketawa2.
ye aku menyirap and rasa nak nangis. tiga hari beturut2 aku ajak dia,
tapi dia asek kata pening kepala.
it's totally shit. tapi tak pe aku memang merajuk gila2.


tadi petang dia nak guna lappy, n mintak paswed.
aku diam jerk. she asks me for few times but i decide to give her a silent war. hehee...


pastu dia terajang bantal,
pick phone call her member sambil terajang almari.


then dia tutup pintu seperti ahli gusti.

mak aku diam, abang aku yang sengal2 ubi diam.
aku geram. nak aja aku tampar budak yang terlebih kasih sayang tu.
mak tak backup aku pown. aku sedih sikit. tapi tak pe aku puas ati.
then dia masuk balik, muka da merah,
suara da berubah serak,


then dia masuk bilik,
menangis sekuatnya...
aku gelak2. tapi penuh kepura-puraan. kesian. tapi she need some lessons.
da berapa lama la dia tak menangis macam tu.
tapi tu lah, pendapat aku mak abah manjakan dia sangat.


orang mintak tolong dia, dia suruh sabar,
dia mintak tolong orang, dia suruh orang cepat.


ok. ak da abes geram. aku cuma nak dia sedar diri da besar. 19 tahun dah.
akak aku dulu da kawin da pown umur 19. tapi dia masih tak matang lagi.




salah aku ker dulu tak cubit dia masih kecik2?


8 comments:

ayampinko said...

tak tapi kalau gua gua bahasa kan jer..
hahahaha

DIK AN said...

Jangan manjakan sangat. Nanti dia end-up jadi seorang yang kurang ajar.

dila john said...

pinky = ok. abg garang, ariney kita nk ngorat akak yg mne?

dik an = huhu. aku xmanjakan dia pown. dia yg manjakan dri dy. lalalalalalaaa...

shakinah said...

heh.
kau tak salahh.
adek kau kira ok.
adik laki aku lagi macam *****
haaa
camne tu?
:P

sol said...

oh.. aku perangai lebih daripada adek kau. tapi aku sulong. patut x? hahahah. aku manjeeeeeeeee XD

thnx fer becomin a follower :D

Lionel Azry said...

manjakan sudah!

Anonymous said...

heheh...x salh..gusti pun x slh..sokong kamu!!hehehe

u1iekauf said...

hahahhaha..asl ko x piyat2 telinga dia..bg capang cikit ke..x de la bsa ni ngengade lbh2..