Saturday, August 1, 2009

sambal kicap

siapa jawa angkat kening !!!

ok, aku jawa? bukan kowt sebab aku tak pandai cakap jawa. so aku melayu la rasanya. siapa yang tinggal/kampung/kerja kat johor mestilah tahu yang kalau makan sup, pisang goreng, mi hun sup, dan lain pakai sambal kicap kan? uuhhh.. favorite aku...
masa tu, hari kedua kenduri arwah akak aku, hari first makan pari asam pedas, wahh leleh even tak berapa selera makan, yelah baru jab tadi tengok akak aku di usung pergi meninggalkan kami untuk selama lamanya. * insaf sedih (jab nak nagis.....)

* selang beberapa saat

berbalik kepada cerita kenduri, hari kedua makan sup daging dengan roti. part ni yang rase nak teguk kuah kat periuk jerk. lepas semua orang balik aku dengan member aku, fin namanya melantak ah sup daging. sambal kicap masa tu memang power gila. letak satu sudu KFC da terangkat. makin syok ah makan yang tak sedar diri tak takut kena cirit birit.

esoknya, pagi pagi aku mesti buat ini:

  1. berak
  2. makan
  3. 100 plus / coke dalam bas
  4. plastik muntah

even aku da tak muntah, aku bawak juga minyak kapak dan plastik. benda wajib ok.

'fin, kaw tak nak berak ke? perut kaw ok? aku da selesai da tadi' aku

' aku sakit perut, tapi tak rasa nak berak pon' fin

'tak pelah, nanti sampai larkin, kaw berak ah' aku

berbual dengan makrib ni, memang tak reti nak berhenti cakap, ada jerk cerita. duduk kat sit depan pown bising cam bas abah dia. pelik aku. Nak di jadikan cerita, naik jerk bas, da rasa lapa, kitaorang memang lupa nak makan lagi sebelum naik bas. orang sit sebelah boleh pulak makan nasi ayam. daamnn..!!!!

tapi tak pe, 3 jam perjalanan memang tak lama kalau ada fin. masa tu berhanti rehat kat kampung bemban. oohh.. syok makan pau sardin. da la besa, gebu lak tu. aku dengan fin makan satu jerk, yela mahal pau dia, nanti tak cukup duit pula.

sekarang lagi setangah jam sampai seremban, fin da mula sakit perut. ape lagi mengelabah ah kan. mana plak nak carik port. kalau nak muntah ada plastik, ni nak berak, apa crita kau ni fin? aku walaupun panik, aku cuba stabilkan dia dengan humor yang tak berapa nak menjadi. da sampai tol seremban, aku suruh dia tahan. dia kata tak boleh dah. aku cakap lagi 5 MINIT jerk nak sampai tunggu jab.

aku tengok dia cuba tahan, aku pown diam jerk la, jab lagi...
pehal bau taik da neyh. aku suspek dia kentut.






'kaw kentut ker? busuk la bonggok' aku

'tak lah aku tak kentut, aku dah terberak' fin

5 comments:

DIK AN said...

Busuk ah.

shakinah said...

sumpa bongok.
hahaha

F A R Y N said...

terberak?
hahahhaaa...gile la weih...

naqiubex said...

ohhh.. tak senonoh

dila john said...

dik an = bukan saya yg busuk

kinah = bukan aku yg bonggok

faryn = bukan aku yg gile

naqib = bukan saya yg xsenonoh

* wink