Sunday, August 23, 2009

asyik cerita pasal puasa jek...

tahun ni adalah tahun ke-empat aku pernah puasa kat kolej legenda, dan tahun terakhir juga aku puasa kat sini.
*ketawa jahat, paling jahat ok!

tahun lepas, memang kelam kelam dalam kotak memori aku,
aku dengan ainaa, sahur berdua jek.
macam biasalah, aku kadang kadang gian nak masak, aku akan rajin memasak.
seperti kebiasaan, kolej legenda punya surau, dia akan azan dua kali.
first = untuk kejut sahur
second = memang da masuk waktu solat ye kawan kawan

masa tu azan, kitaorang berlari berebut rebut ke singki buang semua benda dalam mulut. skali tengok jam, baru pukul 5 daa...

selang seminggu lepas tu, mamai lagi. tapi kali ni memang tak terus buang, makan jek. memang lauk masa tu tengah best gila, so kitaorang consider tu azan first. da abes makan, baru la reti nak tengok jam. memang sengal kan. tapi masa tu da pukul 6.10 am.
aku yakin, diaorang lambat azan subuh.
tunggu punya tunggu, sahh...
tadi tu azan subuh..!!!

aku memang agak pelik, pada orang yang bangun bangun tidur terus buka tudung saji then makan. memang aku agak weird dan annoyed mula mula. yelah, macam tak ada alasan lain untuk makan. masa tu aku tinggal sorang. memang syahdu gila buka sorang sorang. aku pon teringin nak makan keropok masa tu, aku goreng ah sikit. pas goreng aku terus ngaappp...!!
ishk.. sedap lain macam. tapi aku pelik. kenapa masa tu aku rasa forbidden jek makan keropok waktu petang. ciss.. keropok yang kedua, aku keluarkan balik, sebab da ingat da aku puasa.
*ada setan terlepas dan hasut aku ke?



nota noti: jangan memandai makan tanpa melihat jam. kalau nak makan juga, pastikan semua jam di rumah anda rosak.

13 comments:

Lionel Azry said...

macam setan!

~nAbieyLa yuSoF~ said...

haha..lawak2..umah aku ade lime jam..da lame aku tggu rosak..tpi xrosak2..

FARIDAH HANIM BINTI ESHAK said...

mcm mne la jam uma ko leh rosak cik dila oii...
adoiiyaii..
phone pun xde ke?
ke mate tuh kne bg vitamin cket tgk jam..
hahha

KIBA kline said...

hahaha.
kawan i punya cerita.
dia tidur bilik gelap gila.
langsir semua. then dia bangun pukul berapa ntah.
bilik mmg gelap. dia terus sahur.
sahur la konon.haha

:)

dila john said...

azry = macam cun lah..

nabila = jgn tunggu rosak. buang jerk bateri.

hanim = heheh... darurat masa tu, kau kena paham...

kiba = ahha. tp kan dy ke u? huhhuuuhhu...

kimisai said...

hahhaa..bek tembak jam kat DATARAN MERDEKA tu...baru suma jam bleh iku t ..

:P

green said...

strategi ni...

nway..selamat menyambut bulan ramadhan almubarak~

ayampinko said...

tu semua bukan alasan nko kan..sebab aku pun pernah jadi macam nko..tapi aku trus jer makan..konsider sarapan..hehehee

shakinah said...

aku tengah makan serunding masa komen blog kau ni.

padahal aku ingat je hari ni puasa.

:D

dila john said...

kimisai = xdek pistol nak tembak, pakai lastik boleh?

green = sy mmg banyak idea untuk menjadi licik d bulan puasa

pinky = ceehhh... xleh blah betul org tua ni..

kinah = uhh.. itu maksudnya kaw nga ehem ehem.. kan kan kan?

shakinah said...

yeaaaaaaaa



HAHAHAH

DoDu@HaHA said...

hebat hebat!!! hahahha..... kadang2, baru nak suap nasik ke mulut.. tngah nganga baik tuh, tibe-tibe,allaaaaaahuakbar..

adehhh terbantut...

mud said...

kah

lain kali amik jam dinding jadi pinggan