Thursday, June 4, 2009

akhirnya....

semalam,

kami sebagai orang perempuan kat kolej Legenda ni,
sudah pandai buat kuih keria,

dibintangi oleh:
1. aku
2. aina
3. anis

resipi nya:

1. keledek agak-agak penuh 1 periuk
2. air
3. tepung
4. garam (dua sudu KFC)

step-step yang perlu diambil:

1. rebus keledek (air mesti lebih dari keledek berserta garam)
2. rebus sampai empuk ok!
3.biarkan sejuk (caution! it's extremely hot!)
4. kupas kulit
5. buang kalau ada sabut kat keledek
6. uli bersama tepung
7. bulat-bulatkan, leperkan, cocok ! kat tengah..
8. panaskan minyak 
9. goreng dan tus kan
10. wallaa...


aku suka part belum letak gula, sebab masa ni dia punya bau 
Image and video hosting by TinyPic

hoho... bab gula cik anis yang buat. last-last aku makan sikit jerk, sebab manis sangat and aku da start pening kepala.

info: doktor, sila potong kaki saya !!!! 
sebelum anggota yang lain manis sekali, da la senyuman saya ni makin manis... ~ ~ ~
Image and video hosting by TinyPic

9 comments:

Anonymous said...

hahaha...
u x nk lak cite part u wat gule x jdi..
hahaha..

dila john said...

heepp..

don't u ever dare tell any1 else ok!!!

FARIDAH HANIM BINTI ESHAK said...

whoah!!!!dah pndai ank dare neh msk kuih keria yerk..
ngeh2.....
xnk bg cket pun...
:D
lapa~
ahakx..

Good Boy In Charge said...

ish tipu gila?
nama kuih ni bukan donat ke?

vanilla addict said...

anem: kuih tu limited !!!

budak jaat: eh, tak tipu punye... nak nanti aku watkan tuk kaw..

F A R Y N said...

meh courier sket kuih tu...hehehe

ayampinko said...

pos laju ek..paberet gua tu..
wei..antar la..

dila john said...

FARYN: perkhidmatan courier di cas

ayampinko: suh McD delivery boleh x??

ayampinko said...

mcD ader buat keria ker..?
tak kisah la..ok keria double chess 1..medium ek